miercuri, 16 noiembrie 2011

InfoNatura2000 ia România la pas

S-a lansat InfoNatura2000 “Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România. Adresându-se în special autorităților publice dar și publicului larg, proiectul va realiza produse de informare complexe (website, cataloage, albume foto și filme documentare), va organiza sesiuni de instruire, seminarii și o conferință națională de informare și conștientizare a publicului și va reactualiza  strategia națională de conștientizare a publicului cu privire la rețeaua europeană Natura 2000 în România.

„Vom lua România la pas, îi vom ajuta pe oameni să înțeleagă de ce Rețeaua Natura 2000 a fost un program vizionar atunci când a fost lansat și de ce este în avantajul nostru să-l sprijinim în continuare. Capitalul natural este fundamentul pe care dorim să se realizeze un nou model de dezvoltare socio-economică sustenabilă, iar conservarea biodiversității încă nu se află în topul priorităților de pe agenda publică din România. Dorim ca prin acest proiect să schimbăm percepția negativă pe care o au oamenii despre efectele măsurilor de conservare a biodiversității și să  arătăm că Rețeaua Natura 2000 poate constitui unul dintre puținele elemente concrete pentru un viitor mai bun.” a declarat Radu Vădineanu, manager de  proiect.

În prezent se desfășoară filmările pentru serialul documentar Natura 2000, a fost lansată o secțiune web de informare asupra siturilor http://natura2000.mmediu.ro și a început pregătirea materialelor necesare pentru sesiunile de instruire și evenimentele de conștientizare programate pentru anul viitor. 

Campania naţională de conştientizare privind importanța conservării Biodiversităţii prin Rețeaua Natura 2000 în România– SMIS-CSNR 17609 este derulată de către Fundația Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor – Direcția Biodiversității. Proiectul este co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa prioritară 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”. Bugetul total este de 14.036.402 lei, din care: 11.543.466 lei (finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat) și 2.492.936 lei contribuţia beneficiarului.

Durata proiectului este de 27 de luni, între 14 decembrie 2010 - 14 martie 2013. Decalajul înregistrat de lansare a fost datorat unei contestații în cursul procedurii de atribuire, însă toate întârzierile au fost recuperate și activitățile se află în grafic.






Fotografii de Sorin Lupșa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu