Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor – Direcția Biodiversității organizează în perioada 27 februarie-2 martie 2012 în Băile Herculane, sesiunea de instruire a personalului Agenţiei Regionale pentru Protecția Mediului Vest din Timișoara și Agenţiilor pentru Protecția Mediului Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. Sesiunea este organizată în cadrul proiectul InfoNatura2000 “Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România”.
"Dezvoltarea durabilă asigură nevoile prezentului fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și asigura propriile nevoi." - Raportul Brundtland (1987)
joi, 23 februarie 2012
joi, 16 februarie 2012
Personalul de mediu din regiunea Sud-Vest Oltenia este instruit pentru aplicarea legislației Natura 2000
Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor – Direcția Biodiversității organizează în perioada 20-24 februarie 2012 în Drobeta Turnu Severin, sesiunea de instruire a personalului Agenţiei Regionale pentru Protecția Mediului Sud-Vest Oltenia din Craiova și Agenţiilor pentru Protecția Mediului din județele Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Sesiunea este organizată în cadrul proiectul InfoNatura2000 “Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România”.
marți, 14 februarie 2012
68% dintre români nu au auzit niciodată despre Natura 2000
Aceasta este una dintre concluziile studiului ”Atitudinile și percepțiile populației față de siturile Natura 2000”, bazat pe datele celui mai recent sondaj național de opinie realizat în cadrul proiectului InfoNatura2000.
Conform datelor sondajului, populația din regiunea București-Ilfov este cel mai bine informată cu privire la existența și specificul rețelei Natura 2000 (30%), la polul opus aflându-se regiunile Sud-Muntenia (1.2%) și regiunea Vest (0.5%). În ciuda gradului scăzut de informare, 88% din totalul respondenților au declarat că declararea siturilor reprezintă un lucru bun sau foarte bun pentru comunitatea locală. Discuţiile cu prietenii sunt principala sursă de informare a populației cu privire la situri, urmate de informațiile provenite de la autorități locale, televiziune și şcoală.
miercuri, 1 februarie 2012
Personalul de mediu din regiunea Bucureşti-Ilfov este instruit pentru aplicarea legislației Natura 2000
Egreta mare (Ardea alba) specie protejată în situl Grădiștea-Căldărușani-Dridu |
Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor – Direcția Biodiversității organizează în perioada 6-10 februarie 2012 în Buftea (Palatul Stirbei) sesiunea de instruire a personalului Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Agenţiei Regionale pentru Protecția Mediului Bucureşti şi Agenţiei pentru Protecția Mediului Ilfov.
Încep sesiunile de instruire a personalului de mediu pentru aplicarea legislației Natura 2000
Fundația Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor – Direcția Biodiversității, organizează 8 sesiuni de instruire adresate personalului agenţiilor de protecţie a mediului din toată țara. Sesiunile se desfășoară în perioada februarie – aprilie 2012 în cadrul proiectului InfoNatura2000 “Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România”.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)