luni, 23 septembrie 2013

Lansarea proiectului ”Sistemul național de gestiune și monitorizare a speciilor de păsări din România în baza articolului 12 din Directiva Păsări”

Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – Direcția Managementul Ariilor Naturale Protejate  
organizează 
miercuri, 2 octombrie 2013, de la ora 10.00, la Hotel Capital Plaza - Sala Carol Davila  (Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 54, București) 
conferinta de lansare a proiectului 
”Sistemul național de gestiune și monitorizare a speciilor de păsări din România în baza articolului 12 din Directiva Păsări”

PROGRAM:

10.00-11.00 – Înregistrarea participanților. Welcome coffee.

11.00 – 12.00 – Prezentarea proiectului și a activităților:
  • Radu Vădineanu – Manager de proiect, Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă
  • Anne Jugănaru – Secretar de stat, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice 
  • Ciprian Fântână – Director de conservare, Societatea Ornitologică Română
12.00-12.30 – Întrebări și răspunsuri

12.30 – Networking 

Proiectul contribuie la îmbunătățirea activității de management și monitorizare a speciilor de păsări de interes comunitar și a habitatelor conform Directivei Păsări (1979) în baza căreia au fost declarate Ariile de Protecție Specială Avifaunistică (SPA) din cadrul rețelei Natura 2000. Proiectul va ajuta și la elaborarea primului raport periodic al României privind starea de conservarea a speciilor de păsări de interes comunitar, care va fi transmis Comisiei Europene până la finalul anului 2013.

Vor susține prezentări: Radu Vădineanu – Manager de proiect, Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, reprezentant (tbd) din partea Ministerulului Mediului și Schimbărilor Climatice, reprezentant (tbd) din partea Societății Ornitologice Române. 

Prin acest proiect vor fi realizate:
- ”Atlasul Păsărilor de interes comunitar din România” (lucrare grafică și editorială care va conține descrierea fiecărei specii de păsări de interes comunitar, hărți, fotografii, dvd cu sunetele păsărilor cântătoare)
- ”Ghidul standard de monitorizare a speciilor de interes comunitar din România” 
-  2 conferințe naționale dedicate comunității științifice, ong-urilor și autorităților publice cu atribuții în domeniul protejării naturii.

”Sistemul național de gestiune și monitorizare a speciilor de păsări din România în baza articolului 12 din Directiva Păsări” – SMIS-CSNR 36586, este implementat de Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – Direcția Managementul Ariilor Naturale Protejate   Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Mediu; Axa prioritară 4: "Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecția Naturii"; Domeniu Major de Intervenție: "Dezvoltarea Infrastructurii și a Planurilor de Management pentru Protejarea Biodiversității și Rețelei Natura 2000" și co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională. Are o durată de 36 luni,  între 6 februarie 2012 - 5 februarie 2015.

Vă rugăm să confirmați participarea la:
Roxana Mazilu – Ofițer Relații Publice, Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă,           
Mail: roxana.mazilu@cndd.ro, Tel.: + 40 (21) 3103320; Fax: + 40 (21) 3103321;
Web: http://www.cndd.ro/monitorizare_pasari_ro.html  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu